PostHeaderIcon Ustavující zastupitelstvo 5.11.2014


První zasedání zastupitelstva, na kterém byl zvolen starosta, místostarosta a členové Rady města Sušice se konalo ve středu 5.11. od 16 hodin, tentokrát v kině.

Na programu bylo ověření platnosti voleb mandátovou komisí, slib zastupitelů, volba volební a návrhové komise a samotná volba vedení města.

Přítomno bylo všech nově zvolených 21 zastupitelů tak, jak dostali mandáty od voličů a asi 80 občanů města.
Slib zastupitelů přečetl tajemník:
Slibuji věrnost České republice. Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě, v zájmu města a jeho občanů a řídit se Ústavou a zákony České republiky.“

Každý zastupitel svůj mandát potvrdil slovem „slibuji“ a převzal osvědčení o zvolení zastupitelem.

Byla zvolena volební komise ve složení: předseda František Kůs, členové Mgr. Dagmar Karlíková a Mgr. Jana Švelchová.

Na starostu města byl nominován pouze Bc. Petr Mottl, který byl zvolen počtem 15 hlasů, 1 hlas byl neplatný a 5 zastupitelů se zdrželo hlasování. Na místostarostku byla navržena pouze Ing. Věra Marešová a získala 20 hlasů, 1 hlas byl neplatný.

Do rady města byli navrženi a zvoleni: za ODS Jan Lhoták PhDr. – 15 hlasů, Ing. Tomáš Zelený, Ph.D. – 20 hlasů, za TOP 09 Ing. Andrea Staňková – 20 hlasů, za Sušičtí Mgr. Milena Naglmüllerová – 15 hlasů a za ANO 2011 František Jelínek – 12 hlasů.

ČSSD nominovala stejně jako před 4 lety Mgr. Zdeňku Řezníčkovou, která získala 9 hlasů a nestane se tak členkou rady města. Naše strana, i přes volební výsledek 4 mandátů a tedy 2. místo v komunálních volbách, tak zůstane nadále opoziční stranou.

V Sušici je způsob volby tajný a zastupitelé navržené kandidáty sami vypisují na prázdné volební lístky. Zastupitelé nemají k dispozici žádný volební řád, protože ho naše město nemá vytvořen (není to povinnost ze zákona). Nově zvolení zástupci města tak provádí proceduru, ke které nejsou dopředu připraveni. Kuriozitou pro občany bylo, že po jednom hlasu při volbě do rady města dostala i již zvolená místostarostka Marešová a zastupitel Staněk, kterého ODS nenavrhovala.

                                                                                                         Milena Stárková

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46995
DnesDnes23
VčeraVčera21
Tento týdenTento týden44
Tento měsícTento měsíc370
CelkemCelkem46995
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 2
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012