PostHeaderIcon Zastupitelstvo města 12. 9. 2012

Přítomno: 19 zastupitelů, omluveni – pí. Marešová, p. Staněk

Byl schválen prodej části pozemkové parcely č. 1069/48 o výměře 105 m2 firmě Centrum Gastronomie, s.r.o. Jde o malý pruh, který kupujícímu umožní přístup k zadním vchodům k nemovitosti, kterou mu město prodalo již dříve.
Zastupitelé schválili akci „Domov pro seniory Sušice – rozšíření o oddělení se zvláštním režimem“. Celkový náklad projektu je 8,6 mil. korun, z toho dotace činí 6,4 mil. korun.
Rekonstrukcí dojde ke zkvalitnění bydlení seniorů, vícelůžkové pokoje (pětilůžkové a třílůžkové) budou nahrazeny pokoji menšími (dvou a třílůžkovými). Protože se domov rozšíří i částečně do vedlejší budovy, celkově se počet lůžek zvýší o 12. Vznikne tak nové oddělení se zvláštním režimem pro seniory, vyžadujících zvláštní péči.
Byly schváleny i další dva projekty z důvodu možného čerpání dotace z ROP Jihozápad, a to „Rekreační otavský park“ – akce za cca 15 mil. korun a  „Sportovně-rekreační centrum Sušice“ – akce za 5,5 mil. korun.  V případě otavského parku se jedná především o rekonstrukci letního koupaliště a zastupitelé se shodli na tom, že k rekonstrukci dojde pouze v případě získání dotace.  Druhá investice v sobě zahrnuje vybavení budovy krytého bazénu  pro účely cvičení, relaxace či tréninku (vybavení tělocvičen apod.). Tato investice musí být uskutečněna i v případě, že se na ni nepodaří dotaci získat, neboť jde fakticky o část vnitřního vybavení bazénu.
Na právě probíhající akci -  rekonstrukce Pravdovy ulice -  bylo rozpočtovým opatřením uvolněno více prostředků, místo plánovaných 10 mil. se utratí cca 12 mil. korun.
Taktéž na provoz galerie Branka bylo schváleno o 100 tis. korun více než  se původně plánovalo. Galerie bude otevřena celoročně, aby se zjistilo, zda bude o tento nově opravený historický objekt zájem mezi občany a turisty.
Velkou diskusi vyvolal návrh rady města změnit název příspěvkové organizace Městské kulturní středisko na Sušické kulturní centrum. Několika zastupiteli (Stárková, Rippelová, Kříž) bylo upozorněno na zbytečné náklady tohoto kroku, který navíc nepřinese pro občany ani turisty žádnou výhodu. Protože se našemu vedení města zdá slovo „středisko“
jako výraz zastaralý, patřící spíše době minulé (snad od „Vesničko má středisková“), byla nakonec velmi těsnou většinou změna názvu schválena. Jedenáct z přítomných zastupitelů zvedlo ruku pro změnu , takže název MKS se stává minulostí. Naše zastupitelky byly proti změně názvu, čtyři další zastupitelé se zdrželi hlasování. Jmenované organizaci byla také schválena nová Zřizovací listina.

Milena Stárková

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46531
DnesDnes38
VčeraVčera68
Tento týdenTento týden173
Tento měsícTento měsíc953
CelkemCelkem46531
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 3
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012