PostHeaderIcon Zastupitelstvo města 20.11.2013

Listopadového zasedání zastupitelstva se zúčastnilo 20 zastupitelů, omluvil se MUDr. Voldřich. K důležitým bodům patřilo představení programu regenerace městské památkové zóny na období 2014-2016.

Mezi projednávanou majetkovou agendu patřilo několik prodejů pozemků sušickým občanům. Šlo vždy o malé části parcel.

Zastupitelé schválili rozdělení finančních příspěvků v oblasti památkové péče pro rok 2013 celkem ve výši 500 tis. korun mezi 8 žadatelů. Byl představen program obnovy regenerace městské památkové zóny pro další tři roky. V roce 2014 se předpokládají celkové investice do sušických památek ve výši 5,5 mil., z toho by polovinu měla činit státní podpora.

Následovalo schválení dodatku ke Smlouvě o podmínkách poskytnutí dotace z ROP NUTS II Jihozápad na akci „Sušice – Rekreační otavský park“. Při prvním vyhlášení veřejné zakázky se totiž přihlásil pouze jeden žadatel a v takovém případě je povinen zadavatel řízení zrušit. Odbor majetku tedy upravil podmínky zadání. Jelikož se jedná o projekt, který je dotován z ROP, musel být schválen dodatek ke smlouvě.

Bylo odsouhlaseno několik rozpočtových opatření a byla jmenována nová předsedkyně osadního výboru Záluží paní Jitka Hofmannová.

K diskutovanému bodu patřila žádost o dotaci Diakonie ČCE, a to na provoz Klíčku 40 tis. a na provoz Archy pro rodiny s dětmi 119 tis. korun. Protože odbor sociálních věcí - oddělení Sociálně právní ochrany dětí - nedoporučil schválit dotaci na Archu (ve sledovaných rodinách nedošlo za 2 roky činnosti Archy k žádnému posunu), nebyla dotace na Archu zastupiteli schválena. Pro Klíček požadovaných 40 tis. korun zastupitelé odsouhlasili, i když bylo sděleno, že v minulosti Diakonie nikdy na Klíček o dotaci nežádala. Navíc došlo ke změně horní hranice věku z 65 let na 45 let. Celkem je v Klíčku 7 osob s mentálním postižením.
V bodě „ostatní“ zastupitelka Stárková informovala o zjištěných nákladech stejně velkých měst v oblasti odpadového hospodářství. Předala zastupitelům tabulku s údaji 14 měst.

Také se diskutovalo o zamýšleném prodeji PDA, zatím projevil zájem pouze 1 člověk, pan Adamec. Na konci ledna končí nájemní smlouva se stávajícím nájemcem, který dal výpověď z nájmu, takže město bude nabízet objekt jak k prodeji, tak k pronájmu. Za tímto účelem rada nechala vypracovat znalecký posudek.

Starosta města informoval zastupitele, že byl kontaktován člověkem, který má zájem koupit starou lékárnu na náměstí a zrekonstruovat ji. Představa investora by byla v následném využití objektu městem, či jeho odkoupení městem. Starosta byl zastupiteli pověřen k dalšímu jednání s případným investorem.

 
                                                                                                          Milena Stárková

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
47169
DnesDnes83
VčeraVčera45
Tento týdenTento týden218
Tento měsícTento měsíc544
CelkemCelkem47169
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 3
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012