PostHeaderIcon Zastupitelsvo města 19. 6. 2013

19. zasedání Zastupitelstva města Sušice se konalo 19. června 2013. Omluveni byli Ing. Milena Stárková, Mgr. Milena Naglmüllerová a MUDr. Rudolf Voldřich.

Prvním bodem programu bylo schválení nového názvu Sušického kulturního centra. Zastupitelé schválili podobu nového jména: Sušické kulturní centrum – SIRKUS. Název SIRKUS vytvořila a začala používat bývalá ředitelka SKC MgA. Jitka Doubravová, přičemž vytvoření jeho vizuální podoby a zavedení jeho použití (webové stránky, reklamy, info mapa, hlavičkový papír, atd.) stálo necelých 90 tis. Kč. Další změna názvu by stála přibližně stejnou částku. V případě, že se název SIRKUS bude i nadále používat, má bývalá ředitelka v souladu s autorským zákonem nárok na autorský honorář. Zastupitelé pak 11 hlasy (ODS, TOP09 a Sušičtí) schválili jak změnu názvu, tak i autorský honorář pro MgA. Doubravovou ve výši 20 tisíc korun.

Důležitým bodem jednání pak bylo seznámení zastupitelů s rozpracovaným návrhem Územního plánu Sušice. Na jednání byli přítomni i zástupci zpracovatele územního plánu, společnosti AF–CITYPLAN, s.r.o., kteří kromě jiného představili dvě možné varianty dopravního řešení hlavních tras, které vedou přes město. Na zpracování nového územního plánu získalo město Sušice dotaci ve výši 580.494,- Kč z Integrovaného operačního programu fondů EU.

Pokud jde o majetkovou agendu, schválili zastupitelé odprodej částí pozemkových parcel č. 2290/9 o výměře 1 m2, č. 2290/12 o výměře 6 m2 a  č. 2292/1 o výměře 51 m2, v k.ú. Sušice nad Otavou p. Haně Salátové a bezúplatný převod pozemkové parcely č. 1926/14 v k.ú. Sušice nad Otavou, o výměře 20 m2 z vlastnictví ČR – Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových do majetku města Sušice. Neschválili naopak odprodej pozemkové parcely č. 1355/34 v k.ú. Sušice nad Otavou, o výměře 216 m2, o který požádali manželé Ing. Petr Mařík a MUDr. Petra Maříková.

Zastupitelé dále schválili realizaci rekonstrukce křižovatky ulic Klostermannova a Lerchova ve výši do 6,8 mil. Kč za předpokladu, že se podaří získat dotaci. V této souvislosti zastupitelé odsouhlasili i podání žádosti o dotaci z ROP NUTS II Jihozápad na tuto akci.

Úspěšná byla žádost města o poskytnutí dotace na projekt R.O.P. – Rekreační Otavský park.

Jedná se o revitalizaci areálu sušického koupaliště za částku cca 15 mil. Kč a tím, že 13 mil. Kč je výše poskytnuté dotace a 2 mil. bude podíl města. Zastupitelé schválili smlouvu o podmínkách poskytnutí dotace z Regionálního operačního programu na tento projekt.

V souvislosti s dlouhodobým programem primární prevence na základních školách v Sušici schválili zastupitelé pro letošní rok rozpočtové opatření ve výši 20.000,- Kč na pokračování tohoto preventivního programu na druhých stupních základních škol v Sušici a schválili také, aby od roku 2014 byla v rozpočtu města navýšena položka Protidrogové prevence na částku 230.000,- Kč. Ředitelé sušických základních škol mají o pokračování tohoto programu, který je podle nich efektivní a má pozitivní vliv na chování dětí, zájem.

Dále zastupitelé schválili rozpočtové opatření ve výši 650.000,- Kč na stavební úpravy v 1.NP v  budově ZUŠ, které by umožnily získat další učebny. Souběžně s tím by probíhaly stavební úpravy bezbariérového přístupu do budovy, na které město Sušice získalo od MŠMT dotaci ve výši 1,2 mil. Kč.

Dalším bodem jednání byl Závěrečný účet města za rok 2012, který zastupitelé města schválili, vyjádřili souhlas s celoročním hospodařením města, a to bez výhrad, a schválili také účetní uzávěrku za rok 2012. Dále zastupitelstvo města schválilo smlouvu o partnerství mezi městem Sušice a polskou obcí Chojna. Obec Chojna je stejně jako město Sušice členem sdružení Douzelage.

Větší diskuse se otevřela nad jedním z posledních bodů programu, a to nad zprávou o aktuálním stavu výstavby bazénu, kterou na žádost vedení města vypracoval technický dozor investora Ing. Petr Dlouhý ze společnosti CORRECT BC, s.r.o. Z předložené zprávy a následné diskuse vyplynulo, že v současné době má stavba bazénu velké zpoždění (postaveno je cca 30% a dokončení se předpokládá nejdříve ve 2. čtvrtletí 2014), stavbu provází řada problémů a také komunikace se zhotovitelem (firma HOCHTIEF CZ) je velmi složitá a z jeho strany dochází k tlaku na navýšení ceny za tzv. vícepráce (v současné době se jedná o částku cca 22 mil. Kč bez DPH). Firmě HOCHTIEF CZ byl zaslán dopis s výzvou k jednání a s upozorněním na možnost vypovězení smlouvy a rada města zároveň uložila odboru majetku a rozvoje města předložit na příští jednání rady města analýzu variant řešení stávající situace včetně možných dopadů a rizik. Zastupitelé vzali tuto zprávu na vědomí.

Zdeňka Řezníčková

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
47159
DnesDnes73
VčeraVčera45
Tento týdenTento týden208
Tento měsícTento měsíc534
CelkemCelkem47159
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 1
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012