PostHeaderIcon Zastupitelstvo města 25.4.2012

Na dubnovém jednání zastupitelstva byly v souvislosti s prodejem městského zahradnictví schváleny zástavní smlouvy mezi Městem Sušice a Československou obchodní bankou a.s. Klatovy.

Smlouvy musely být uzavřeny, aby mohlo být uvolněno čerpání úvěru, kterým částečně zaplatí pan Písař a firma Přemysl Písař s.r.o. městské zahradnictví.

První části kupní ceny byly již kupujícím na účet města poukázány (jak bylo sděleno zaměstnancem města), druhé části poukáže městu ČSOB z poskytnutého úvěru.

K dalšímu zajímavému bodu patřila žádost obyvatel obce Záluží o zajištění pitné vody.Tamní obyvatelé jsou odkázáni na soukromý vodovod firmy Farma Sušice s.r.o., který má v nájmu společnost Agrochlum Záluží s.r.o.  Občané popisují situaci, kdy v době sucha nebo mrazu jsou zcela bez vody. Provozovatel vodovodu přednostně zajišťuje vodu pro svou živočišnou výrobu, nemá zájem ani za vodu vybírat poplatky. V Záluží je na soukromý vodovod odkázáno cca 37 obyvatel.

Dle informací zaměstnanců odboru majetku je vodovod zanedbaný a bylo by potřeba zdroj vody v obci posílit. Přesto odbor majetku navrhl zastupitelům vzít žádost obyvatel Záluží pouze „na vědomí“. Po dotazu, zda by přece jen nebylo vhodné situaci s dodávkou pitné vody v obci Záluží řešit, bylo úředníky sděleno, že by byl vytvořen i pro ostatní lokality bez vodovodu „precedens“ a že tamní obyvatelé kupovali své domky od zemědělské firmy s tím, že jsou na ní s dodávkou vody odkázáni.

Žádost občanů Záluží tak zůstala nevyslyšena.

Zastupitelé schválili, tak jako každý rok, příspěvky pro zájmové, kulturní a volnočasové organizace pro letošní rok takto:

Český rybářský svaz 107.142,-
Junák  - svaz skautů a skautek 149.999,-
Pionýrská skupina Otava 107.142,-
Sbor dobrov. hasičů 42.857,-
Sušický dětský sbor 149.999,-
Taneční klub Fialka 42.857,-

Příspěvky pro sušické sportovní organizace pro letošní rok:

Budo klub 14.993,-
JK Bobři 32.254,-
Judoclub 68.050,-
Klub vodních sportů 29.750,-
Lawn Tennis club 66.929,-
TJ Sokol 46.068,-
TJ Sušice 1.241.957,-

Navíc byl schválen příspěvek Sušickému dětskému sboru ve výši 200.000,- na částečné financování účasti  sboru na světové soutěži v Americe, kam poletí v červenci.

Mezi poslední body jednání zastupitelstva patřila informace o novém obsazení správní a dozorčí rady sušické nemocnice.

Rada města navrhuje snížit počet členů dozorčí a správní rady na 6 osob.

Do správní rady navrhuje: Ing. Stanislav Karas, MUDr. Jiří Choc, MUDr. Kateřina Nová,p. Michal Malina, JUDr. Jiřina Rippelová a Bc. Petr Mottl. Senátorka Rippelová se z účasti ve správní radě omluvila – zdravotní důvody.

Zastupitelky ČSSD p. Řezníčková a p. Stárková shodně navrhly do správní rady dva stávající členy – daňovou poradkyni p. Malagovou a MUDr. Musila. Stejný názor měla RNDr. Fedorová, která hovořila ke složení správní rady za zaměstnance nemocnice.

Do dozorčí rady byli radou města zatím navrženi: Ing. Josef Kutil, p. Bohumil Wudy, Ing. Božena Šlajsová, Bc. Antonín Schubert a p. Jiří Vichr.

Konečnou podobu správní a dozorčí rady bude schvalovat zastupitelstvo v červnu.

Milena Stárková
Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
47069
DnesDnes28
VčeraVčera28
Tento týdenTento týden118
Tento měsícTento měsíc444
CelkemCelkem47069
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 2
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012