PostHeaderIcon Zastupitelstvo města 26.1.2011


Jedním z bodů lednového zasedání zastupitelstva bylo schválení plánu činnosti kontrolního výboru, ke kterému neměl nikdo ze zastupitelů připomínky.

Předpokládané schvalování činnosti finančního výboru se však nekonalo, neboť ani za šest týdnů po svém zvolení předseda výboru (Ing. Jaroslav Macháček – ODS)  nesvolal žádné jednání finančního výboru.

Proto bylo naší zastupitelkou JUDr. Jiřinou Rippelovou navrženo usnesení, ve kterém se předsedovi finančního výboru ukládá předložit plán činnosti na příštím zastupitelstvu. Pro tento návrh hlasovalo 12 zastupitelů z 20 přítomných. Myslí si snad zbývajících osm zastupitelů, že na práci finančního výboru je času dost? Ano – zákon neukládá četnost schůzí výborů, mohou se scházet „podle potřeby". Pokud ovšem za členství ve výboru je odměna, měla by být práce výborů smysluplná a nikoliv pouze formální.

Dále bylo projednáno několik rozpočtových změn. Ing. Dagmar Šímová zastupitelům přiblížila další připravované investiční akce. V plánu je rekonstrukce ulic Havlíčkova a Poštovní. V parku u nemocnice se počítá s rekultivací zeleně a s vytvořením nových klidových zón.

Okolo parkoviště v ulici Na Tržišti, které má sloužit hlavně pro návštěvníky nového bazénu, se plánuje úprava veřejného prostranství. Plochy mezi panelovými domy se spolu s parkovištěm mají stát „lepším místem pro život" našich spoluobčanů. Projekt je chatrnou náplastí na to, že zeleň musí ustoupit autům.

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
47197
DnesDnes16
VčeraVčera95
Tento týdenTento týden246
Tento měsícTento měsíc572
CelkemCelkem47197
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 57
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012