PostHeaderIcon Zastupitelstvo města 26.1.2011

Jedním z bodů lednového zasedání zastupitelstva bylo schválení plánu činnosti kontrolního výboru, ke kterému neměl nikdo ze zastupitelů připomínky.

Předpokládané schvalování činnosti finančního výboru se však nekonalo, neboť ani za šest týdnů po svém zvolení předseda výboru (Ing. Jaroslav Macháček – ODS)  nesvolal žádné jednání finančního výboru.

Proto bylo naší zastupitelkou JUDr. Jiřinou Rippelovou navrženo usnesení, ve kterém se předsedovi finančního výboru ukládá předložit plán činnosti na příštím zastupitelstvu. Pro tento návrh hlasovalo 12 zastupitelů z 20 přítomných. Myslí si snad zbývajících osm zastupitelů, že na práci finančního výboru je času dost? Ano – zákon neukládá četnost schůzí výborů, mohou se scházet „podle potřeby". Pokud ovšem za členství ve výboru je odměna, měla by být práce výborů smysluplná a nikoliv pouze formální.

Dále bylo projednáno několik rozpočtových změn. Ing. Dagmar Šímová zastupitelům přiblížila další připravované investiční akce. V plánu je rekonstrukce ulic Havlíčkova a Poštovní. V parku u nemocnice se počítá s rekultivací zeleně a s vytvořením nových klidových zón.

Okolo parkoviště v ulici Na Tržišti, které má sloužit hlavně pro návštěvníky nového bazénu, se plánuje úprava veřejného prostranství. Plochy mezi panelovými domy se spolu s parkovištěm mají stát „lepším místem pro život" našich spoluobčanů. Projekt je chatrnou náplastí na to, že zeleň musí ustoupit autům.