Vítejte, můžete se přihlásit nebo registrovat.   Nepamatujete si heslo?

Politologické okénko
(1 shlédnutí) (1) host
Pokud chcete, abychom na Váš příspěvek reagovali, uveďte své kontaktní údaje (jméno, e-mail ...)
DolůStránka: 1
Téma: Politologické okénko
#87
Politologické okénko Před 10 rok, 4 měsíce
Vážený pane Prokopče, velmi mě těší, že se ve svých řádcích pokoušíte o politologické okénko nad ČSSD. Na světě však neexistuje člověk, který by bezpečně a kvalifikovaně uměl předpovídat historické osudy politických stran. To pochopitelně platí i o vás. Já si osobně nemyslím, že naše strana zmizí v propadlišti dějin. Jsem rád jejím členem, protože se domnívám, že hodnoty svobody a solidarity jsou bezkonkurenční. Dokonce bych řekl, že z našeho volebního výsledku nejsem zklamán. Žijeme v postmoderní době, která se nachází v hodnotovém rozkmitu. Ten pak následně způsobuje mimo jiné i dočasný ústup od klasických politických stran. Touto fází si společnost musí projít, aby tak zase jednou mohla ocenit přirozenou normalitu politického života. Jak dlouho tato přechodná doba bude trvat je zatím asi ve hvězdách. ČSSD je stranou, která se skládá z lidí. Nevidím nic zvláštního na tom, že mezi lidmi existuje střed zájmů. Střed zájmů najdeme v rodinách, na pracovištích a dokonce i v pohádkách. Důležité ale je se nebát věci nahlas pojmenovat a pokusit se zachránit vždy to lepší. Myslím, že něco podobného se v současné chvíli v naší straně odehrává. Pochopitelně lidé mají právo na to ČSSD příště nevolit. Věřte však, že být voličem je mnohem snadnější, než být členem nějaké politické strany!
Petr Šmíd

Administrátor zakázal anonymní příspěvky.

NahoruStránka: 1