Úvodní strana Články Na webu Parlamentní volby 2013

PostHeaderIcon Parlamentní volby 2013

Na konci tohoto týdne bude všem občanům v České republice konečně jasné, kdo zvítězil v předčasných parlamentních volbách, které se konají v důsledku nakupení chyb pravicového vládního kabinetu.

Je nesporně dobře, že máme parlamentní systém, který umožňuje voliči si pravidelně vybírat z relativně velkého množství politických stran. Buďme rádi za to, že žijeme v demokracii, která má pochopitelně také jako všechno lidské své nedostatky, neboť život pod knutou diktátora nikdy nebyl v dějinách příjemný.

Náš současný politický dnešek není vůbec jednoduchý. Ekonomika stagnuje, nezaměstnanost se rapidně nesnižuje, hrozí politická roztříštěnost a především se ve společnosti stále silněji ozývají názory, nevěštící nic pěkného. Velký pozor na to! V životě lidí existují bohužel rozhodnutí, která se potom na počkání nedají rychle vrátit zpět. Žádný druhý pokus již pak zpravidla v dohlednu nebývá.

Volební roky 1932 v Německu a 1946 v Československu jsou toho smutným učebnicovým příkladem. I dnes lze u nás najít rádoby politiky, kteří mají na první pohled ve všem jasno a bezpečně vědí, jak na to, aby bylo lépe. Každý, kdo sebejistě a sebestředně předkládá na vše úspěšné recepty, je vždy přinejmenším lehce podezřelý. A proto se nenechme zmanipulovat.
Uvědomuji si, že klasické politické strany u nás prožívají určitou krizi, neboť pochopitelně nesou odpovědnost za polistopadový společenský vývoj. Udělalo se spousty dobrého i zlého. To ale přirozeně k životu, a politickému zvlášť, vždycky patřilo. Obávám se však něčeho jiného. Aby lidé nezačali narychlo a zbrkle hledat nové spasitele a nové proroky lepšího příštího. Tací opravdu neexistují, pouze se za ně někteří šikovně vydávají. Ještě jednou, pozor na to!
Osobně mně jsou sympatické jenom klasické politické strany, které mají opodstatněnou historicko - sociální myšlenku a u kterých, když si přečtu jejich název, vím, která uhodila. Na ty ostatní se pak dívám jako na uměle a narychlo vytvořené novodobé náboženství, které nevyrůstá z kořenů, ale z chvilkových nálad a pocitů nemalé části občanů.

Já dám hlas České straně sociálně demokratické už jenom proto, že minimálně vím, komu ho vlastně dávám!  

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46580
DnesDnes87
VčeraVčera68
Tento týdenTento týden222
Tento měsícTento měsíc1002
CelkemCelkem46580
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 3
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012