Úvodní strana Články Ostatní Petice za záchranu ZŠ Komenského

PostHeaderIcon Petice za záchranu ZŠ Komenského


Dne 2. května 2011 předložil pan starosta Radě města Sušice návrh na vytvoření pracovní skupiny, která by měla řešit a vyřešit uspořádání základních škol v našem městě.


Ve třech základních školách se nyní učí 1058 žáků, průměrný počet dětí ve třídě je 23 a dle pana starosty počet žáků v základních školách stále ubývá. Je to s podivem, vždyť v současnosti jsou obě sušické mateřské školy přeplněné.

Dle mého názoru nešťastná personální sestava pracovní skupiny (pouze ředitelé všech základních škol a zástupci města) evokuje již výsledek na samém počátku práce této skupiny. Proč nebyli přizváni odborníci na danou problematiku, jako jsou ekonomové a psychologové? Zřejmě proto, že vedení města již má rozhodnuto a odbornou radu nepotřebuje. Na ZŠ Komenského má zůstat pouze nižší stupeň, žáci vyššího stupně mají přejít do ZŠ v Lerchově ulici a ZŠ T.G.Masaryka. Pro školu v Nuželické ulici (dříve zvláštní škola) je navrženo stěhování do budovy v ulici Komenského, aby po budoucím přemístění knihovny zůstal objekt volný. K čemu by měl sloužit, nevím.

Ve středu 25.května se ve škole v Komenského ulici konala schůzka učitelů, zaměstnanců a rodičů žáků. Na této schůzce podala ředitelka školy informaci o záměru města de facto školu zrušit. Nedostavil se nikdo ze zástupců města ani z členů komise, ačkoli byli pozváni.

Chodím na tuto školu obědvat a při tom jsem byla učiteli oslovena a na schůzku pozvána. Jako zastupitelka jsem tedy byla jediným politikem, který diskutoval s více než stovkou rozzlobených rodičů. Mluvilo se o výsledku voleb, který umožnil pravici „dělat si, co chce", kritizoval se arogantní přístup „o nás bez nás" a hledala se řešení.
Poetice za záchranu ZŠ Výsledkem schůzky byl vznik PETICE, která v těchto dnech koluje mezi občany. Petice s textem: „Žádáme o zachování Základní školy Sušice, Komenského 59 ve stávající podobě, nesouhlasíme s jejím zrušením ani sloučením s jinou školou“, je adresována členům zastupitelstva.

Na Sušických slavnostech děti nosily transparenty „Nenechte naši školu zrušit" a občané byli pozváni do vestibulu školy k podpisu petice.
Všechny tři základní školy stojí město kolem 10 mil. ročně, předpokládaná ztráta bazénu se tedy rovná zhruba provozu jedné základní školy.

Starosta města spolu s radními svým neuváženým jednáním již podruhé uvrhli do nejistoty a stresu desítky dětí, rodičů a zaměstnanců školy.
Poetice za záchranu ZŠ
Milena Stárková

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46466
DnesDnes41
VčeraVčera15
Tento týdenTento týden108
Tento měsícTento měsíc888
CelkemCelkem46466
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 2
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012