Úvodní strana Články Ostatní Pravdu v politice nenajdeš snadno

PostHeaderIcon Pravdu v politice nenajdeš snadno


V těchto dnech je na naší politické scéně nadmíru živo.


Vodopád událostí odstartoval svým tvrzením poslanec Věcí veřejných Jaroslav Škárka. Nejprve prohlásil, že od jiných poslanců své strany bere peníze za loajalitu, posléze tvrzení popřel s tím, že to byla mystifikace, ale nakonec přijímání peněz potvrdil.

Pokračovala Kristýna Kočí. Také obvinila Víta Bártu z úplatkářství a rozehrála tak velkou (možná již dopředu připravenou) hru.

Deník MF Dnes zveřejnil tři roky staré záznamy o tom, jak ve své agentuře ABL Vít Bárta učil manažery, kterak propojit ekonomickou moc s mocí politickou. To už byla silná káva i pro předsedu vlády. Následovala demise Bárty a návrh na odvolání ministrů Dobeše a Johna.

Mezitím se objeví, že poslanec Babák, který dal VV 6 miliónů, má sám miliónové půjčky. V bytě Kristýny Kočí se najde štěnice a média informují o údajném sledování politiků. Zveřejnění nechutné tajné nahrávky Kočí, kde bez ostychu používá výrazivo: „....musejí do hajzlu....oni se všichni v nějakou chvíli posrali.. ..v těch největších sračkách ...u koryta jedinej, kdo se chce udržet, je Petr Nečas... běž do hajzlu, jsi mrtvej....s tímhle zmrdem si to tady celou dobu hrál...." je totálním selháním mladé, nezkušené a nevyzrálé političky (úryvky z nahrávky čerpány z http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/politici-volicum/194212.aspx).

Oba prezidenti, ten současný i ten bývalý, se tentokráte shodli, že pohár trpělivosti přetekl a jsou znechuceni současným stavem v politice.

A občan? Ten tápe, co je čistá pravda a co jen mystifikace, a pomalu zapomíná na jednu korupční kauzu pro tu druhou. Možná právě to je záměrem.

Politická kultura se zcela vytratila, vláda nemá důvěryhodnost, reformy se odsouvají, protože teď je na programu řešení vládní krize.

Vypadá to jako pohádka, ale ta má mít dobrý konec. Následkem současného politického karnevalu, kdy odložit škrabošku je výrazem slabosti a nikoliv otevřenosti, je zklamání, naprostá bezmoc a bohužel nejspíš skepse občanů v příštích volbách.
Milena Stárková

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
46509
DnesDnes16
VčeraVčera68
Tento týdenTento týden151
Tento měsícTento měsíc931
CelkemCelkem46509
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 4
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012