Úvodní strana Články Na webu Otázky Václava Moravce z Plzeňského kraje

PostHeaderIcon Otázky Václava Moravce z Plzeňského kraje

Ve čtvrtek 13. 9. mnozí občané-voliči jistě se zájmem sledovali OVM, tentokrát z našeho kraje. Lídři stran (ČSSD-Chovanec, KSČM-Šidlo, SPOZ-Borovanský, KPZ-Náhlík, ODS-Pospíšil, TOP 09 a STAN-Čížek) se pokoušeli získat přízeň voličů.

Hlavním tématem byla infrastruktura, hovořilo se o špatném stavu silnic a jeho příčinách, o cestě k nápravě.  V diskusi k tomuto i dalším tématům (okrajové části Šumavy,…) se ukázalo, jak na tom jednotliví kandidáti jsou.

Zatímco většina diskutujících se snažila o věcnou debatu (za nejlepší diskutéry považuji pány Chovance a Šidla), pan Pospíšil byl pravým opakem. Projevoval se pouze jako kritik současného vedení a jeho vstupy do diskuse postrádaly znalost problematiky, k níž hovořil. Hejtman Milan Chovanec bohudík nepřistupoval na jeho hysterické útoky, mluvil klidně, konkrétně a jasně.

Dovolím si citovat z článku
http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/OVM-Pospisil-se-popravil-v-primem-prenosu-Nejvic-ziskali-komunisti-246353:

Většina odpovědí exministra Pospíšila  byla i podle názoru pravicově smýšlejících lidí mimo realitu. „Blábolení o pomoci vesnickým školám, o miliardách na silnice na Klatovsku, Tachovsku a Domažlicku, neznalost možností kraje a města, to mne prostě šokovalo,“ řekl nám jeden z příznivců ODS, který raději zůstal v anonymitě. „Pohádky o jeho formálním stranickém vztahu k Jurečkovi může říkat v Praze, ne Plzeňákům. Bohužel, musím přiznat, že komunistický kandidát Karel Šidlo byl velmi dobrý…“

Myslím si, že tato debata byla pro mnohé překvapením a snad také poznáním, kdo je schopen řádně vést kraj a kdo se jen snaží populistickými výroky zalíbit voličům.

Milena Stárková

Komentářů (0)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 
Vyhledávání
Kr. konference 18. 3. 2023
Počet návštěv
47496
DnesDnes10
VčeraVčera26
Tento týdenTento týden10
Tento měsícTento měsíc871
CelkemCelkem47496
Denní maximum 12-28-2022 : 511
Přihlášení uživ. 0
Hosté 2
Registrovaní 37
...z toho dnes 0
Kdo je online
-
Počítáno od
16. 9. 2012